02756.jpg

Pincénk keddtől szombatig tart nyitva, előzetes bejelentkezés alapján.
Borkóstoltoló programajánlatunk:
5 tételes borkóstoló borkorcsolyával, pincebemutatóval 5900 Ft / fő ártól foglalhaó.

További információ és foglalás:
Tel.: +36 30 911 6942 vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 

figula mihaly 1200x600

2023. november 18. BORVACSORA A FIGULA PINCÉSZETTEL

A Figula Pincészet 1993-ban alakult a Pannon táj ékköveként emlegetett Balaton régióban. A dédapa, Tolnay István, a XIX. században Balatonfüred legtekintélyesebb borosgazdái közé tartozott, így az út számunkra ki volt jelölve. A legmagasabb minőség elérése érdekében a szőlő gondozásától a borok palackozásáig minden folyamatot a család végez, illetve felügyel. A hagyományok tisztelete mellett munkánk során felhasználjuk a legkorszerűbb technikai és technológiai lehetőségeket. Szőlőskertjeink a pincészet 6 km-es körzetében találhatóak, Balatonfüreden, Balatonszőlősön, Pécselyen, Csopakon és Tihanyban. A jelenleg 30 hektáros birtokon – a klasszikus értelemben vett terroir gazdálkodás szellemében – dűlőink termését külön kezelve, szigorú hozamkorlátozással dolgozva – mutatjuk be a borvidék sokszínűségét. A lelkiismeretes és szigorú szakmai munka eredményeként számos hazai és világversenyen – Bordeaux, Brüsszel, Párizs – komoly elismeréseket szereztünk borainkkal. Figula Mihály † többéves munkája elismeréseként a 2000. évben elnyerte hazánk legmagasabb szakmai elismerését, az „Év bortermelője” megtisztelő címet. A Magyar Bor Akadémia és az ország vezető borászatait tömörítő Pannon Bormíves Céh tagja volt. Munkásságát családja tisztelettel folytatja.

PROGRAM:
-4 tételes borkóstoló /Master Class Figula Mihállyal
-4 fogásos borvacsora
-4 tételes borkóstoló a vacsora alatt kötetlen beszélgetéssel és élőzenével

Borkóstoló sor:
Száka Olaszrizling 2022
Sóskút Olaszrizling 2022
Olasz-Furmint 2021
Bella Róza 2022

Menüsor:

Hideg előétel:
Libamáj terrine rétegzett almatortával
Szilénusz 2020

Meleg előétel:
Fogasfilé rákpaprikással, vajas galuskával és salátaszívvel​​​​​​​
Sauvignon Blanc 2023

Főétel:
Vörösboros szarvas, ceruzabab, Anna-burgonya​​​​​​​
Cabernet Sauvignon Magnum 2017

Desszert:
Festetics-tortácska
Zenit 2023

Kezdési időpont: 18.00
Részvétel díj: 19.900,- Ft / fő
Asztalfoglalás: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
tiffan

2023. november 18. BORVACSORA A TIFFÁN'S PINCÉSZETTEL

A Tiffán’s Pincészet családi vállalkozás, amely több évszázados múltra tekint vissza. 1746 óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és borral a Villányi borvidéken. Ültetvényeik a borvidék legkiemelkedőbb dűlőiben fekszenek (Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő), a rajtuk termő fajták pedig rendkívüli minőséget adnak, évről évre. A szőlőterület nagysága 28 hektár, mely területen Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon fajtákat termesztenek. Tiffán Ede a birtok vezetője 1991-ben elsőként kapta meg az Év Bortermelője címet munkássága elismeréseként. 1999-ben a Köztársasági Elnök a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntette ki (a tokaji Szepsy Istvánnal együtt).

PROGRAM:
-4 tételes borkóstoló /Master Class Figula Mihállyal
-4 fogásos borvacsora
-4 tételes borkóstoló a vacsora alatt kötetlen beszélgetéssel és élőzenével

Kezdési időpont: 18.00
Részvétel díj: 19.900,- Ft / fő
Asztalfoglalás: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.